Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentartcolorbox has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.green-well-westland.nl/plugins/content/artcolorbox/artcolorbox.php on line 19

geologie

 

De geologie van gebied onder het Westland en de geschiktheid voor warmte productie is onderzocht door geologen en geofysici. Het putvoorstel is door PanTerra gemaakt. In dit putvoorstel staat het put traject met dieptes en richting, welke lagen aangeboord gaan worden en op welke diepte deze lagen zich bevinden. Aan de hand van dit putvoorstel is het technische putontwerp gemaakt.

De lagen die door Green Well Westland gebruikt worden zijn de Delft en Pijnacker Zandsteen lagen. Er werden twee putten geboord met ieder een lengte van 3200 meter. Omdat de putten schuin weglopen is het diepste punt van de put 2800 meter onder de oppervlakte. De uiteinden van de put in de ondergrond liggen ongeveer 1500 m uit elkaar. De Delft zandsteen is op een diepte van 2400 m en heeft daar een temperatuur van ongeveer 85 graden. Door de ene put wordt het warme water omhoog gepompt, in de warmte wisselaar aan de oppervlakte wordt de warmte onttrokken en het afgekoeld water wordt naar beneden gepompt door de andere put.

Er wordt tijdens de boorwerkzaamheden continue door geologen onderzocht en gerapporteerd wat de samenstelling is van de laag waar op dat moment geboord wordt, dit om de geologische lagen in Nederland in detail in kaart te brengen.