Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentartcolorbox has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.green-well-westland.nl/plugins/content/artcolorbox/artcolorbox.php on line 19

20 september 2012, Vakblad voor de Bloemisterij

Bron Green Well Westland draait nu nog op halve kracht

Het aardwarmteproject Green Well Westland voldoet aan de verwachtingen, maar draait nu nog op halve kracht. Er zijn mogelijkheden voor aansluiting van nog vijf extra bedrijven.

aardwarmte-boren-aardlagen 146x146

Op dit moment draait de bron van Green Well Westland op 50 tot 60 procent van zijn capaciteit. Voordat er nog verdere bedrijven aangesloten gaan worden heeft het in de zomerperiode namelijk geen zin om met een hoger vermogen te draaien. De vijf bedrijven die samen het Green Well-cluster vormen, willen hun aardgasverbruik van 12 naar 5 miljoen m³ gas per jaar terugbrengen door het gebruik van de aardwarmtebron. De bron biedt echter nog ruimte aan vijf extra tuinbouwbedrijven.  
 
De bron heeft in potentie een productiedebiet van bijna 50 liter per seconde, circa 180 m³ per uur, met een temperatuur van 87°C aan de wellhead. Momenteel zit het project nog in de beproevingsfase, maar het is al bekend dat het doublet een vermogen van circa 10 MWth levert dat zo’n 7.000 uur per jaar benut gaat worden.